Gode råd


Aalborg Akupunkturklinik

RAB-Registreret medlem af Praktiserende Akupunktører

Tlf: 29272528Sådan får du mest ud af din akupunkturbehandling


1. Spis et lille måltid før du kommer

Akupunktur påvirker dit nervesystem direkte ved at skifte fra ”flygt-eller- kæmp”-tilstand (den sympatiske respons) og over til ”slap-af- og-fordøj”- tilstand (det parasympatiske system). I denne tilstand er din krop bedre i stand til at heale sig selv. Du kan blive svimmel, hvis dit blodsukker er meget lavt, når du får akupunktur. På den anden side kan du opleve, hvis du har spist et stort måltid, og du er fyldt til bristepunktet, at det vil være ret ukomfortabelt at ligge på briksen. Tag derfor et lille måltid en time eller to før din behandling, for at undgå disse situationer.


2. Vær afslappet

Som nævnt ovenfor er ” slap-af- og-fordøj”- tilstanden den mest hensigtsmæssige for din krop under akupunkturbehandlingen. Det er meget vigtigt for, at du får det optimale ud af din behandling. Så spørg endelig, hvis der er noget, der kan få dig til at slappe bedre af, såsom en ekstra pude, et tæppe eller en anden stilling, hvor du bedre kan slappe af osv. Stil dine spørgsmål og få svar på dine bekymringer, inden du lægger dig op på briksen. På den måde vil du have lettere ved at slappe af og få fuldt udbytte af behandlingen.


3. Tag vare på dig selv efter behandlingen

Sørg for at tage det med ro efter behandlingen. Drik rigeligt med vand for at understøtte afgiftningen af din krop, og spis et sundt og nærende måltid. Hvis det er muligt, så gå tidligere i seng end du plejer og få en god nats søvn. Du kan måske føle, at du trænger til at hvile dig efter behandlingen; gør det endelig. Andre kan føle, de har masser af energi, efter de har fået akupunktur. Hvis du har det sådan, så lad vær’ med at bruge al den energi på udadrettede aktiviteter. Især hvis du har fået behandling for smerter, så lad være med at træne og lave strækøvelser på denne dag og dagen derpå. Giv behandlingen tid til at genoprette din skade. Og vigtigst af alt – lad være med at tjekke dit ømme sted igen og igen for at se, om det er blevet bedre – du vil kun ødelægge alt det gode arbejde, vi har lagt i din behandling.


4. Følg mine forslag

Jeg ved godt, at de fleste mennesker har en travl hverdag, så jeg forsøger at undgå at give mine patienter for meget hjemmearbejde. Men jeg har nok et forslag eller to til, hvad du selv kan gøre for hurtigere at blive rask. Det kan være nogle lette øvelser eller forslag til kostjusteringer, urter til indre medicinske tilstande eller teknikker til at håndtere din stress, hvis stress er årsag til din sygdom.

Det kan være, jeg spørger dig om at gøre nogle ting, som virker lidt underlige, men du kan ikke vide, om det virker for dig, før du har prøvet det. Så gå endelig i gang, jeg er sikker på, du vil blive positivt overrasket.


5. Livsstil gør en forskel

Det er sandt, akupunkturbehandlingen i sig selv gør en stor forskel. Men de af mine patienter, som har sunde vaner, responderer hurtigere på mine behandlinger. Disse vaner inkluderer at spise sund hel mad (dvs. mad man selv tilbereder fra bunden, uden forarbejdede ingredienser), får nok søvn og praktiserer stress-nedsættende teknikker og får regelmæssig motion. De fire søjler danner grundlaget for et godt helbred, og hvis du går i gang med at arbejde med dem, vil jeg garantere dig, du hurtigere vil begynde at føle dig bedre tilpas.Copyright © All Rights Reserved Aalborg Akupunkturklinik 2018