Klientinformation

Aalborg Akupunkturklinik

RAB-Registreret medlem af Praktiserende Akupunktører

Tlf: 29272528
Din første akupunkturbehandling - Hvad du kan forvente

 

Akupunkturbehandling kan være et mystisk koncept for mange af os i den vestlige verden. Denne gamle terapi er blevet brugt i tusinder af år som både et værktøj til at tackle en lang række sundhedsmæssige udfordringer og som en nyttig komponent i et sundt liv. Her vil jeg forklare det første besøg og forhåbentlig imødekomme nogle af dine overvejelser omkring processen.

 

 

Dit første besøg
Inden du kommer til behandling den første gang, bliver du bedt om at udfylde et spørgeskema(kan downloades her). Du udfylder dine personlige oplysninger angiver den primære årsag til dit besøg og besvarer nogle generelle spørgsmål om dit helbred. Du bliver modtaget af mig i venteværelset, når du ankommer og bliver budt indenfor i et af mine behagelige behandlingsrum, hvor du vil blive nærmere undersøgt. Her vil jeg bl.a. kigge på din tunge, føle din puls, og palpere visse kropsområder som er traditionelle diagnostiske teknikker, der hjælper med at bestemme dit helbredsbillede. Med al denne information kan jeg planlægge en diagnose og bestemmer et behandlingsforløb. På denne måde er din behandling unik og tilpasset dig som individ.  

 

Den traditionelle kinesiske medicin og akupunktur er en holistisk form for terapi, hvor sindet og kroppen betragtes som en helhed. Som sådan kan enhver information bidrage til at give indsigt i underliggende mønstre af ubalancer, der kan have genereret eller bidraget til dine sundhedsmæssige udfordringer. Denne opmærksomhed på ”hele billedet” er én af ​​grundene til, at akupunktur er anvendelig på så bred en vifte af sygdomme!


Behandling
Behandlingen foregår ved, at der bliver isat tynde sterile engangsnåle i de punkter på kroppen eller ørerne, som specifikt bliver udvalgt i dit terapiforløb. Du ligger typisk med nålene mellem 20-40 minutter. Under nåleplaceringen kan du blive bedt om at give feedback for at hjælpe med at sikre, at nålene har deres optimale placering, og du har det mest behageligt. Nogle af nålene vil blive manipuleret forsigtigt for at øge den ønskede effekt, men bemærk, at i dette normalt ikke er smertefuldt. Jeg forlader først rummet, når du føler dig komfortabel og afslappet. Du vil blive tilbudt et varmt tæppe, så du ligger behageligt og varmt. Hvis du har lyst, kan du øve lidt blid vejrtrækning eller meditation og evt. tilføje nogle personlig indre visualiseringer til din behandling.  

 Hvor mange akupunkturbehandlinger har du brug for?


Det er næsten umuligt at forudsige din krops reaktion på akupunktur inden behandlingen. Der er mange biologiske faktorer, og slutresultaterne kan være afhængige af dine egne sundhedsmål og din indsats for at forfølge dem.

Dette skal tages i betragtning:

1. Din alder og din oprindelige sundhedstilstand - disse faktorer vil påvirke tempoet for din respons på behandlingen. En yngre person med godt helbred vil næsten altid reagere hurtigere end en ældre person med dårligt helbred.

2. Oplysninger om din sundhedsmæssige tilstand - Er det en relativt ny og akut tilstand? Eller er dette en kronisk lidelse, som du har været udsat for igennem længere tid? Generelt er det sådan, at jo længere din krop har været i ubalance, jo flere behandlinger er nødvendige for at opnå en mere afbalanceret tilstand.

3. Dine sundhedsmål og din flid med at forfølge dem - Hvis du bliver behandlet for et specifikt helbredsmæssigt problem, er du så villig og i stand til at undgå de forhold, der bidrog til problemet i første omgang? Vil du deltage i regelmæssige behandlinger og følge de livsstilsrådgivninger, som jeg foreslår dig? Fremskridt vil altid være hurtigere, når du overholder din tidsplan for aftaler og implementerer de diæt- og livsstilsændringer, der vil hjælpe dig på vej til et bedre helbred.

I gennemsnit vil de fleste mennesker bemærke en klar positiv ændring i deres tilstand inden for de første 3-4 akupunkturbehandlinger, og visse akutte tilstande kan muligvis løses helt inden for dette tidsrum. Det er generelt lettere at tilvejebringe et estimeret behandlingsforløb efter at have observeret respons på de første to til tre behandlinger.

Her er nogle eksempler: 
En relativt ligetil klage, såsom et simpelt muskel-skelet-problem, kan ofte behandles tilstrækkeligt ved 6-10 behandlinger. Lejlighedsvis vedligeholdelsesbehandling kan anbefales bagefter for at hjælpe med at forhindre gentagelse.

Behandling af mere interne problemer, såsom kronisk tilbagevendende migræne, kræver ofte længere behandlingsforløb. Disse er normalt opdelt i faser af akut-, rekonvalens- og vedligeholdelsespleje.  

Den akutte plejefase involverer hyppige behandlinger (2-3 gange om ugen) i de første par uger for at håndtere alvorlige symptomer. Behandlingerne falder til en gang om ugen i den rekonvalence plejefase, da fokus skifter fra at løse grundårsager, mens man stadig håndterer symptomer. Efterhånden som situationen fortsætter med at forbedre sig, kan behandlingen flytte til vedligeholdelsesfasen, hvor hver anden uge eller endda månedlige behandlinger giver løbende støtte til tilstandshåndtering og symptomforebyggelse.

Akupunktur som en del af din sunde livsstil
Mange mennesker finder ud af, at de drager fordel af akupunktur som en integreret del af deres helbred og velvære og kommer til regelmæssige og rutinemæssige, akupunkturbehandling. Dette kan være behandlinger én gang om ugen, hver anden uge, månedligt eller endda kun én gang i kvartalet. Disse behandlingssessioner er fokuseret på sundhedsvedligeholdelse eller symptomforebyggelse samt giver generel afslapning og stresslindring.  

Vigtigheden af ​​at minimere stress i vores liv kan ikke understreges nok, så hvis akupunktur er noget, som du synes er dejligt og afslappende, kan det være en fordel at integrere akupunkturen i din almindelige sundhedsrutine!

Hvordan kan kinesisk medicin og  
akupunktur hjælpe dig?


Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anerkender akupunktur og traditionel kinesisk medicins evne til at behandle over 200 lidelser, herunder: 
 
Gynækologiske forstyrrelser:


Infertilitet, IVF-støtte, forebyggelse af spontan abort, PMS, overgangsalder, smertefulde menstruationer, graviditet og fødselsforstyrrelser, sædefødsel, igangsætning af fødsel, iskias-smerter under graviditet m.fl. 
 
Åndedrætsforstyrrelser:

   

Astma, allergier, bronkitis, bihulebetændelse. 
 
Gastrointestinalsygdomme:

  

Forstoppelse, kronisk eller akut diarré, Sur reflux, mavesår. 
 
Følelsesmæssigeforstyrrelser:

  

Depression, søvnløshed, angst, bipolar lidelse, irritabilitet, tristhed. 
 
Smerter:

   

Fibromyalgi, gigt, migræne, kronisk hovedpine, iskias, neuralgi, smerter i ryggen, knæ- og skuldersmerter. 

Og også:

  

Svimmelhed, Raynauds syndrom, nattesved, organ prolaps, øreinfektion m.fl.

Copyright © All Rights Reserved Aalborg Akupunkturklinik 2018